Σκουρλέτης: Πάνω από 7.000 οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων

0

Θα υπερβαίνουν τις 7.000 οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, μέσω του διαγωνισμού που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλή σημασία, καθώς αφενός δημιουργεί τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, αφετέρου, διότι «γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποστηρίζει την επιστροφή στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), διότι θέλει να συρρικνώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, με την εκχώρηση βασικών λειτουργιών τους στον ιδιωτικό τομέα.
«Σε αυτό εμείς θα είμαστε κάθετοι. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, γιατί υπάρχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν από το να δοθούν βορά στις δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου» πρόσθεσε ο υπουργός.

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη ο ΥΠΕΣ

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη θα συνεδριάσει την Τετάρτη στη Λειβαδιά στις 4.00 μ.μ., η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, οπότε και θα γίνει «συζήτηση εφ? όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας».
Νωρίτερα, στις 1.00 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς θα συνεδριάσει η Επιτροπή Χωροταξίας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με προεδρεύουσα τη δήμαρχο Λιβαδειάς Γ. Πούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.