Ραγκούσης: Ο Μπέος επανήλθε στη δημαρχία λόγω… Σαμαρά!

0

Την κυβέρνηση Σαμαρά κατηγορεί για την επιστροφή του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στα καθήκοντά του ο Γιάννης Ραγκούσης γιατί, όπως ισχυρίζεται, τροποποίησε τον Καλλικράτη σε κρίσιμες διατάξεις του σχετικά με τη δωροδοκία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κ. Μπέος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ατιμωτικό αδίκημα της δωροδοκίας, επανέρχεται στη θέση του δημάρχου Βόλου εξαιτίας της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία το 2014 αλλοίωσε τον Καλλικράτη.

Το 2010 με το πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν.3852, άρθρο 236), είχαμε προβλέψει, τονίζει ο κ. Ραγκούσης, ότι κάθε δήμαρχος ή περιφερειάρχης που καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό από Τριμελές Ποινικό Εφετείο για συγκεκριμένα βαρύτατα ηθικά αδικήματα, τίθεται σε αργία.

Όμως η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 θέσπισε τη ρύθμιση ότι ένας τέτοιος δήμαρχος, καταδικασμένος για βαρύτατα αδικήματα, μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση παραμένει στη θέση του, υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης, γι’ αυτό ο κ. Μπέος αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου.

«Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά και βεβαίως θα είναι εντελώς αδικαιολόγητο αν δεν αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ το άρθρο 236 του Καλλικράτη, καταργώντας την αλλοίωση της κυβέρνησης Σαμαρά» υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.