Πρωτιές για Γκάλη-Τζιτζικώστα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Β.Ελλάδα

0

Δηµοσκοπήσεις για τη δηµοφιλία προσώπων πραγµατοποιούνται το τελευταίο διάστηµα στη Θεσσαλονίκη. Στο πολιτικό βαρόµετρο «Εγνατία Point of View», που γίνεται κάθε έξι µήνες, καταγράφονται η άνετη επικράτηση τόσο του Απ. Τζιτζικώστα όσο και του Ν. Γκάλη, η επανάκαµψη του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και το πλασάρισµα-έκπληξη δύο αυτοδιοικητικών στη µάχη για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης.

 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι µε διαφορά ο πιο δηµοφιλής πολιτικός, µε τις θετικές γνώµες να φτάνουν το 60,4% . Ακολουθούν ο Κ. Γκιουλέκας µε 46,6% (+11,7%), η Εύα Καϊλή µε 43,6% (+10,4%) και ο Στ. Καλαφάτης µε 41,2% (+14,9%).

Αυξηµένη είναι η δηµοφιλία και του Ευάγγελου Βενιζέλου, µε τις θετικές γνώµες να φτάνουν το 39,9% (+17,5%), ενώ ακολουθούν ο Θ. Καράογλου µε 34,7% (+11%) και η Μ. Σπυράκη µε 33,9% (+2,7%). Πιο χαµηλά βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι Σ. Φάµελλος (29,8%), Εφη Αχτσιόγλου (28,1%) και Γ. Αµανατίδης (26,9%).

Όσο για τα µη πολιτικά πρόσωπα, το… τρίποντο ήρθε από τον Ν. Γκάλη, ο οποίος καταγράφει το πιο υψηλό ποσοστό θετικών γνωµών µε 76,8%. Μετρήθηκε ακόµη ο µητροπολίτης κ. Ανθιµος µε 53,9%.

Κρατήστε και τα νούµερα για τον επόµενο δήµαρχο. Πρώτοι οι αυτοδιοικητικοί Ιγν. Καϊτεζίδης και Λ. Κυρίζογλου µε 16,6%, ενώ ακολουθούν ο Γ. Μπουτάρης µε 8,1%, ο Π. Μπίλλιας µε 7,3% και ο Π.Μήτκας με 4,5%.

 

parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.