ΝΔ: Έτοιμο το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης

0

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι ψηλά στην ατζέντα της νέας διακυβέρνησης είναι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την Υγεία.
Το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης επεξεργάζεται το επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Το 2019 είναι έτος εκλογών, είτε αυτές γίνουν τον Μάιο είτε το φθινόπωρο», αναφέρουν στην Πειραιώς και εμφανίζονται έτοιμοι για την επόμενη μέρα της κάλπης.
Στο «στρατηγείο» της γαλάζιας παράταξης υπάρχει έτοιμο το πρόγραμμα, ώστε η χώρα να «ανασάνει» από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης με άμεσες παρεμβάσεις, όπως η μείωση της φορολογίας, τα κίνητρα σε επιχειρήσεις και μια εκστρατεία για προσέλκυση ξένων επενδυτών στη χώρα μας.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η περικοπή των δαπανών, ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις, εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν… μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι ψηλά στην ατζέντα της νέας διακυβέρνησης είναι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την Υγεία.

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα για την Υγεία, ρεαλιστικό και κοστολογημένο, που δίνει έμφαση στην πρόληψη, ενώ αναμένονται εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για την Παιδεία, αλλά και για την παρουσίαση των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος.

«Το πρόγραμμά της για την Παιδεία δεν αφορά ορισμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά μια συνολική και σε βάθος μεταρρύθμιση, με θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Μία μεταρρύθμιση που τοποθετεί στο επίκεντρο των αλλαγών τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους μαθητές και φοιτητές και τους γονείς τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές το πρόγραμμα της Ν.Δ. να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ότι υπάρχουν η πολιτική βούληση και οι προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Πειραιώς βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα εν όψει των εκλογών του Μαΐου και έχουν ήδη ανακοινωθεί τα περισσότερα ονόματα που θα δώσουν τη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Ανάμεσά τους είναι 15 πρόσωπα που μπαίνουν για πρώτη φορά στο χώρο της πολιτικής, με πλούσια βιογραφικά και διακρίσεις στον επαγγελματικό τους τομέα.

«Είμαι μεγάλη μας ευθύνη να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος που δεν θα μειώνει τον εθνικό πλούτο για να μοιράζει ένα κομμάτι του σε επιδόματα… Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φθάσουν σύντομα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης…

Για τους πιο αδύναμους και απελπισμένους συμπολίτες μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα… Για να υπάρξει πραγματική αύξηση αποδοχών ένας δρόμος μόνο υπάρχει να αυξηθεί το ΑΕΠ και να μειωθεί η φορολογία. Ο δρόμος που έχουμε χαράξει είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές», είναι το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ.

Ευρωεκλογές

Για την κάλπη των ευρωεκλογών η Ν.Δ. τονίζει ότι πρόκειται για δημοψήφισμα και καλεί τους πολίτες να δώσουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

«Ή ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος θα επιλέξει τελικά να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές και τις περιφερειακές, όπου και στις τέσσερις κάλπες θα στείλουμε ένα συντριπτικό μήνυμα “φύγετε, επιτέλους, να ανασάνει η Ελλάδα”, ή θα πάρει το ρίσκο να μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, και σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο μήνυμα που θα πάρει ο κ. Τσίπρας, όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει αλλά ότι η Ν.Δ., ανανεωμένη, έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών», διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και υπογραμμίζει ότι «έχει γίνει συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

 

Ελεύθερος Τύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.