Έργα στη Λ. Κατσώνη: Πρωτομάστορας στο… Γεφύρι της Άρτας ο εργολάβος της Περιφέρειας!

0

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής των Αγ. Αναργύρων για τις κακοτεχνίες που παρουσιάζει ο δρόμος ελάχιστους μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση(; ) των έργων της Περιφέρειας κατά μήκος του Κηφισού.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 και 22 Οκτωβρίου του 2015, οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή και ο Κηφισός να «κατεβάσει» σε ελάχιστο χρόνο τεράστιες ποσότητες νερού.

Η ορμητική ροή προκάλεσε σοβαρές βλάβες στα πρανή του Κηφισού, από το ύψος του νεκροταφείου του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια έως τους Αγίους Αναργύρους, στο σημείο όπου ο Κηφισός εισέρχεται στο υπόγειο, εγκιβωτισμένο κομμάτι κάτω από την ομώνυμη λεωφόρο.

 

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τότε και προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε το κρίσιμο αυτό έργο επί της λεωφόρου, στο ύψος της οδού Λ. Κατσώνη. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση του δυτικού πρανούς της λεωφόρου Κηφισού, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.

Πώς είναι δυνατόν ενώ υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη το έργο να έχει μείνει ανολοκλήρωτο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κατοίκου;

Πώς είναι δυνατόν ο δρόμος να παρουσιάζει καθίζηση με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί αφενός να κινδυνεύουν να σκοτωθούν λόγω του οδοστρώματος λίγους μόλις μήνες από τη λήξη του έργου;

Πώς είναι δυνατόν ενώ ήρθαν συνεργεία, να μην επιδιόρθωσαν πεζοδρόμια και μπαριέρες;

Όσοι ανέλαβαν την εκπόνηση του έργου ικανοποιούνται τώρα με την δήθεν «επιτυχία» τους; Έχουν ξαναπεράσει από το σημείο εκείνο της Κατσώνη το οποίο και παράτησαν ανολοκλήρωτο;

Ποιοι είναι αυτοί που προφανώς εμπαίζουν την Περιφέρεια λέγοντας ότι το έργο ολοκληρώθηκε;

Πού θα βρίσκονται στην επόμενη πλημμύρα;

Και πού είναι τελικά η Οργάνωση και ο έλεγχος της Περιφέρειας στους εκάστοτε εργολάβους;

Σας θυμίζουμε τις εικόνες της καταστροφής που είχε καταγράψει το 2016 ο φακός του dimarxos.gr.

 

Εν αναμονή των απαντήσεων για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα κι αυτή τη φορά από τροχαία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.