Νικολόπουλος: Είμαι έτοιμος και αρματωμένος για το δήμο Πατρέων

0

«Αν είναι να σώσουμε την Πάτρα από τη μιζέρια και από τη σταλινική, σκοταδιστική «οπισθοδρομική κομπανία» του Δήμου, ας μην γίνει πραγματικότητα το δικό μου όνειρο. Αν πάλι με θέλετε μπροστάρη, έτοιμος είμαι και αρματωμένος»!

Με την γνωστή του μαχητικότητα και σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο, όπου περίσσεψαν οι συναισθηματικές φορτίσεις, ο Αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μα κυρίως άκουσε τους παρισταμένους που προέρχονται απ’  όλη σχεδόν την πολιτική και κοινωνική διαστρωμάτωση της πόλης.

Στην αρχή της παρέμβασής του, ο Νίκος Νικολόπουλος κινήθηκε σε δύο άξονες. Αφενός ευχαρίστησε τους πάντες για τους «αναρίθμητους» κοινούς αγώνες πάντα στην εμπροσθοφυλακή και το φως, ζητώντας παράλληλα από καρδιάς συγγνώμη για ό,τι λάθη έχει κάνει και αφετέρου γνωστοποίησε το σκεπτικό του για την ανάγκη ν’ απαλλαγεί η Πάτρα από την σταλινική, σκοταδιστική κομπανία του Δήμου.

 

Χαρακτηριστικά είπε:

«Είναι βαθειά η υποχρέωσή μου στο λαό της Πάτρας και του νομού για την εμπιστοσύνη και την πολύχρονη στήριξή του. Πρόκειται για την μακροβιότερη κοινοβουλευτική στήριξη που έχει βιώσει Αχαιός πολιτικός. Είμαι ευγνώμων, λοιπόν, γι΄αυτή την ύψιστη τιμή.

Σε μια τόσο μακρά διαδρομή είναι «αναρίθμητοι» οι αγώνες, πάντα στην εμπροσθοφυλακή και το φως. Γνωρίσαμε χαρές και πίκρες. Δικαιώσεις και απογοητεύσεις. Ό,τι επιτεύχθηκε, προέκυψε από την αξιοποίηση της δικής σας δύναμης. Υπήρξαν, όμως, και στενάχωρες στιγμές.

Νοιώθω, συνεπώς, ότι είναι μεγαλύτερο το χρέος μου, ακόμη και από την έκφραση ευχαριστιών για την εμπιστοσύνη των Πατρινών και Αχαιών στο πρόσωπό μου, να ζητήσω μια ειλικρινέστατη συγγνώμη για ό,τι λάθη έχω κάνει. Βρίσκομαι, πια, σε μια απόσταση από αυτά και μπορώ ταπεινά να υποκλίνομαι στην αξία και τη χρησιμότητα της αυτοκριτικής. Ουδέποτε, άλλωστε, διεκδίκησα το αλάθητο, γι’ αυτό και ουδέποτε δείλιασα μπροστά σε επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις.

 

Γνωρίζω, ασφαλώς, ότι σας στεναχώρησα όταν παραιτήθηκα από Υπουργός…

Γνωρίζω ότι θυμώσατε όταν έφυγα από το σπίτι μας και έκλεισα με κρότο τη πόρτα…

Γνωρίζω ότι αγανακτήσατε όταν με είδατε στις Εξεταστικές Επιτροπές και στις δικές μου Εκπομπές στη τηλεόραση να τραβάω την κουρτίνα και να φαίνεται η γύμνια κάποιων… Κάποιων που μας έκαναν να ντρεπόμαστε γιατί έγιναν ίδιοι με τους Τσοχατζόπουλους.

Θέλω σήμερα, λοιπόν, να σας πω ότι μου λείψατε… Ότι και εγώ έκλαψα πολλές φορές σ’ αυτή τη μοναχική πορεία που διάλεξα…

Όχι γιατί φοβήθηκα τους Μπομπολαίους, τους Αλαφουζαίους, τους Κοντομηνάδες, τους Ψυχάρηδες και τους λοιπούς νταβαντζήδες…

Με αυτούς αναμετρήθηκα στη Βουλή και στα Δικαστήρια και η τιμωρία τους υπήρξε παραδειγματική…

Δεσμεύθηκε η περιουσία κάποιων, όπως του Μπόμπολα, βγήκε στο σφυρί η βίλα του Ψυχάρη, επεβλήθησαν δεκάδες εκατομμύρια φόρων στο Κοντομηνά… Όλα υπέρ του Δημοσίου…

Τους επεβλήθη φυλάκιση 28 και 22 μηνών και όταν ζήτησαν για… ρέστα 2-3-4 εκατομμύρια το δικαστήριο με δικαίωσε πλήρως.

Πέρασα δια πυρός και σιδήρου και κανένας δεν κατάφερε να μου φιμώσει το στόμα,  γιατί δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό και αξιόποινο…

Δεν σας ντρόπιασα ποτέ…

Και όταν κάποιοι θέλησαν να πουν για τα 20 ή 25 ή όσα ακίνητα δήθεν διαθέτω, γελοιοποιήθηκαν γιατί εδώ είναι το Ε9… Εδώ είναι ακίνητα της οικογενείας μου… Και όποιος θέλει, έχω φωτοτυπίες για να πάρει και να ερευνήσει.

Εγώ πάντως στο όνομά μου δεν έχω ούτε το πατρικό μου, ούτε το πατρογονικό μου στη Ρακίτα.

Μόλις μου ζητήθηκε «να πέσω στα τέσσερα», αρνήθηκα, παραιτήθηκα από το Υπουργείο Εργασίας και τράβηξα τον δρόμο του μοναχικού λύκου. Πορεύομαι επί 7 χρόνια χωρίς συνειδησιακές αναστολές. Και πάντα με τη σκέψη και την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου η παράταξη των μεγάλων, κατά τ’ άλλα, εθνικών επιλογών να διορθώσει την πορεία της. Διότι, είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι αυτό είναι το αναγκαίο και εθνικά επωφελές. Κρίνομαι, άλλωστε και θα κριθώ και πάλι για τις επιλογές μου».

 

 

 

patrastimes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.